株式会社FTH

果実選別装置/ドライフルーツ製造装置

果実選別装置 Sorting System for Fruit

  • 内部品質のための選別装置 Sorting device for internal quality
  • 糖度、内部障害、重量選別に For sort of Brix. , Internal disorders, Weight
  • 近赤外スペクトル解析方法 Near-infrared spectrum analysis method

主要な特徴 The main feature

非破壊、非接触
Nondestructive Non-contact

青果物をつぶすことなく瞬時に測定します。

Instantaneously measures without crushing fruits

高速安定、高感度の測定
High-speed stability high sensitivity measurement

最新のセンシング技術と電子回路技術を駆使。独自の解析処理により高速で安定した測定精度を維持。

The measurement accuracy to which the latest sensing  technology and the electric circuit technology are high-speed and stabilized by original analytical processing for  making good use of is maintained

簡単操作 Easy operation

装置の立ち上げ、終了はワンタッチで専門知識も不要。

One push operation without expertise knowledge from startup and ending

全量測定とデータ化 Whole quality measurement and making to data

管理範囲別測定結果の集計による栽培管理情報としての利用

It provides total measurement result for growing maintenance 

フリートレー搬送式で果実を傷めずに選別します。
Sorting by customized-tray without damaging fruits
フリートレー式でもコンパクトな設置スペース
Compact and space-saving in spite of using customized-tray
重量と内部品質とを合わせた排出設定が可能
Capability of sorting in coincidence with weight and internal quality
選果結果の集計表示、データ出力可能
Capability of data output of sorting results
基本仕様 Basic Spec
測定原理
Internal quality
measurement principle
近赤外線分光分析法(拡散透過光によるスペクトルの測定)
Near-infrared radiation(Measurement of absorption spectrum
by diffusion penetration method)
測定項目
Measurement item
糖度、熟度、内部品質など(重量はオプション)
Brix.,  Ripeness, Internal quality etc.
測定果実のサイズ
Size of
measurement fruits
(W) 50mm – 180mm
(L) 50mm – 220mm
測定果実の重量
(オプション)
Weight of
measurement fruits
(Option)
丸トレイ: 最大900g       長丸トレイ: 最大800g
Max 900g (Round Tray), Max 800g (Long Round Tray)
選別能力
Sorting capability
1.8個/毎秒 (果実の種類による)
1.8 pcs/sec. (Depends on the varieties of fruit)
排出ゲートの数
Number of
sorting gate
4~16 ゲート
4-16 (Can also be more selection 
in the installation of the host system)
電  源
Power Source
3φ (Three-phase) AC200V  50-60Hz 7.5KVA
使用環境
System requirements
温度 0 ~ 30℃   湿度 20 ~ 80%
Temp : 0 – 30℃ / Humidity : 20 – 80%
  • 選果機5
  • 選別機
  • CIMG3810
  • 選果機3

 

 

ドライフルーツ製造装置   Cool Air Drying System

ドライフルーツの新食感をつくります
Achieved Innovative New Taste of Dry Fruits

無添加で、本来の香り、甘さが残る製法を実現

乾燥機
  • Concentrated sweetness and extracted flavor of original fruits on dry!
  • Nothing requested any additives at all for preservation or sweetness!
  • Entirely different and new taste of dry fruits with current heat dry!

農産物の本来の味と香り、品質を閉じこめて加工します。
Cool dry is methods for squeezing the original taste, flavor and quality of the fruits 

従来の農産物乾燥品は温風で乾燥するため、農産物本来の成分が無くなりやすく、香りや味が残らないため、糖分などの添加物を加えてあるものが大半です。

Cool Air Drying System は農産物本来の成分が残る乾燥技術です。糖分などの添加物を加えなくても本来の香り、味を残した高品質の乾燥食品を作ることが出来ます。

Cool Air Dry System Heat Air Dry System
  • New fruits drying methods enabling remaining
    original taste, sweetness and flavor of fruits,
  • Usually no additive requested, so that
  • Requested high quality fruits products
    for making cool dry fruits.
  • Current fruits drying method
    with high temperature,
  • High temperature may changes taste,
    flavor and sweetness
    of original fruits,
  • Usually some additives are may
    requested e.g. sweetness

特  徴  Special Features

コンパクトサイズながら機能は大型並み
Compact size with a wide range of functions

温度や乾燥時間を自由に設定。乾燥が終わると自動的に冷蔵運動に切り替わるオートシステム等、小型ながら機能はビッグサイズ。

Adjustable temperature and drying time. Auto cooling after drying, small in size but big in performance.

理想的なランニングコストを実現
Realization of ideal operating costs

ヒートポンプ式だから火気を全く使用せず、セーフティー。動力費も低減し、高効率のランニングコストを実現します。

No fire is produced as heat pump is used, therefore ensure total safety. Low operating costs and good value for money.

据付工事一切なし
Installation zero

大がかりな据付工事不要。据付時に電源を入れるだけで即使用可能。
狭いスペースを充分に生かせる親切設計です。

No installation hassle. Plug in and use. Make the most out of limited space.

操作カンタン、ワンタッチでOKN型にも簡単に装備可能
Easy operation with one touch

ワンタッチ全自動で誰でもラクラク簡単操作。
しかも万一の場合を考えて運転異常警報装置付きで安心。

User-friendly operation with just one touch. In addition,
system breakdown caution is installed for unforeseen
circumstances, providing carefree environment.

仕  様

Model CV-20AN-F CV-30AN-F
外形寸法
Dimension
2,950
×1,200
×1,840H (mm)
3600
×1,400
×1,840H (mm)
電   源
Power Source
3φ (Three-phase)
AC200V 50/60Hz 
4.8w
3φ (Three-phase)
AC200V 50/60Hz 
6.2Kw
性   能
Performance
処理能力
(マンゴの原料の場合)
Treatment Capacity
(at materials Mango)
150 Kg/回 (batch) 230Kg/回 (batch)
運転システム
Operating
System
温度調節幅
Temperature
Adjustment Range
0.1℃
安全装置
Safety Device
温度警報、高圧圧力スイッチ及び可溶栓
Temperature  Alarm
High Pressure Switch and Melting Latch
処理用トレー
Tray
サイズ
Size
660×520mm 660×520mm
数量
Quantity
48 pcs. 72 pcs.

大量処理可能な Cool Air Drying System も製作致します。お気軽にご相談ください。
Available mass processing machine of Cool Air Drying System! Please do not hesitated any question to us!

  • IMG_0204
  • IMG_0217
  • IMG_0199
  • IMG_0218
  • 蒸熱処理装置
  • vapor heat treatment system
  • 苗類病害虫防除装置
  • 果実選別装置
  • ドライフルーツ製造装置

株式会社FTH

  • 〒890-0045 鹿児島県鹿児島市武1-9-12 松山ビル2F
    TEL:099-286-1201 FAX:099-286-1222
  • Matsuyama Bldg. 2Flr, 1-9-12 Take,
    Kagoshima-shi Kagoshima, 890-0045 JAPAN
    Tel:(81)99-286-1201 FAX:(81)99-286-1222